Hoe maak je een pvc vloer schoon

Een PVC vloer is een populaire keuze geworden vanwege zijn duurzaamheid, stijl en eenvoudige onderhoud. PVC vloeren zijn echter niet volledig onderhoudsvrij en vereisen regelmatige reiniging om hun kwaliteit en uitstraling te behouden. In deze blog zullen we je enkele waardevolle tips en tricks geven om je PVC vloer op de juiste manier schoon te maken en te onderhouden. Laten we beginnen!

Regelmatig stofzuigen:

Het regelmatig stofzuigen van je PVC vloer is de eerste stap om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een zachte borstelkop of een speciale vloerborstel om krassen te voorkomen. Stofzuigen voorkomt ook dat vuil zich ophoopt en in de vloer wordt vastgelopen.

Dweilen met lauwwarm water:

Om je PVC vloer grondig schoon te maken, kun je dweilen met lauwwarm water. Voeg een mild reinigingsmiddel toe dat specifiek geschikt is voor PVC vloeren. Vermijd agressieve chemische schoonmaakmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Wring de dweil goed uit, zodat de vloer niet te nat wordt.

Vlekken verwijderen:

Voor hardnekkige vlekken op je PVC vloer kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken dat geschikt is voor het type vlek. Breng het schoonmaakmiddel aan op een zachte doek en wrijf voorzichtig over de vlek. Vermijd schrobben met harde borstels of schuursponsjes, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

Voorkom wateroverlast:

Hoewel PVC vloeren over het algemeen waterbestendig zijn, is het belangrijk om overmatig water op de vloer te vermijden. Laat geen plassen water staan en veeg gemorste vloeistoffen direct op. Te veel water kan in de naden en kieren van de vloer terechtkomen en schade veroorzaken.

Gebruik beschermende viltjes:

Plaats viltjes onder meubelpoten en andere zware voorwerpen om krassen en slijtage op je PVC vloer te voorkomen. Controleer regelmatig of de viltjes intact zijn en vervang ze indien nodig. Dit kleine gebaar kan de levensduur van je vloer aanzienlijk verlengen.

Vermijd scherpe voorwerpen:

Om krassen op je PVC vloer te voorkomen, is het essentieel om scherpe voorwerpen te vermijden. Gebruik geen messen, scherpe hakken of andere scherpe objecten op de vloer. Neem voorzorgsmaatregelen om schade te voorkomen.

Periodiek grondig reinigen:

Naast de dagelijkse reiniging is het raadzaam om periodiek een grondige reiniging uit te voeren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Adres:

Cartograaf 12, 6921 EZ, Duiven

E-mail:

Info@vanveen-vloeren.nl

Openingstijden showroom

Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 tot 16:30 Zondag: 10:00 tot 15:00 Maandag: op afspraak

Share this post

%d